Tetoválás és piercing

Köldök piercing kezelése

Köldök piercing kezelése: 

Amire szükséged lesz a kezeléshez:

Octenisept spray vagy sebgél (Fültisztító pálcikák)

A kezelés folyamata:                                                             

Minden kezelés előtt jó alaposan moss kezet! A legfontosabb, hogy koszos kézzel sosem nyúlunk az ékszerhez!

– Először egy vizes fütisztítóval alaposan töröld át az ékszer, illetve a szúráspontot, hogy szennyeződés, illetve genny, vér ne legyen a piercing körül. Az ékszert kivenni tilos!

– Majd Octenisept seb géllel be kell kenned a szúráspontot, és az ékszert föl le kell mozgatni, ezzel segítve, hogy bekerüljön a sebbe.  Ezt ne töröld szárazra, hagyd, hogy a gélt beszívja a bőröd.  

– Ezt a folyamatot kell napi 2-3 alkalommal megismételned. Naponta egyszer esténként bekenheted egy kis Bepanthennel a szúráspontot, hogy gyorsabban gyógyuljon.


A gyógyulás ideje akár 6 hónap is lehet! 


Kontrollra mindenképpen vissza kell jönnöd 1-2 hónap után, hogy lássuk,  hogyan gyógyul a piercing, illetve hogy körülbelül meddig  kell kezelned a piercinget, és hogy mikor cserélheted az ékszert egy másikra. 

Amire ügyelned kell:

– Az ékszer berakását követően legalább 1 hónapig  nem szabad strandra, termálfürdőre, szaunába, szoláriumba menni. Csak zuhanyozni szabad, áztatni tilos!

– Aktív testmozgás esetén érdemes egy gézlappal  leragasztani, hogy felszívja az izzadtságot, illetve edzés után mindig tisztítsd át a piercinget. Por, kosz szennyeződés  ne érje az ékszert. Ha munkahelyeden  nagy a por,  ragtapaszozd  le.

– Vigyázni kell, hogy ne rántsuk meg az ékszert, és ne hordjunk olyan ruhát, ami elnyomhatja.
A piercinget sose piszkáld! Csak akkor nyúlj hozzá, hogy ha kezeled. Ha sokat piszkálod attól begyulladhat a piercing.

– Az egyik tisztítás mindig fürdés után legyen, hogy ha esetleg szappan vagy tusfürdő kerülne a szúráspontba,  az  ne maradjon  benne.

– Amíg be nem gyógyul a piercing, addig ne aludj rajta. Ha ráfekszel akkor  begyulladhat és sokkal  nehezebben fog gyógyulni. 

–  Gyulladás, vadhús vagy bármi  más esetén mindenképpen  keress fel minket személyesen és nagyon szívesen segítünk megoldani a problémádat.