Tetoválás és piercing

Fülpiercingek kezelése

Fülpiercing kezelése:

Amire szükséged lesz a kezeléshez:

PegaCare spray (Nálunk megvásárolható, 75ml 2.000 Ft)

A kezelés folyamata:                                                             

Minden kezelés előtt jó alaposan moss kezet! A legfontosabb, hogy koszos kézzel sosem nyúlunk az ékszerhez!

– Először egy vizes fültisztítóval alaposan töröld át az ékszert illetve a szúráspontot, hogy szennyeződés, illetve genny, vér ne maradjon a piercing körül. Az ékszert kivenni tilos!

– Majd PegaCare spray-vel be kell kenned a szúráspontot fültisztító segítségével, és az ékszert föl le kell mozgatni, ezzel segítve, hogy bekerüljön a sebbe.  Ezt ne töröld szárazra, hagyd, hogy az oldatot beszívja a bőröd.

– Ezt a folyamatot kell napi 2-3 alkalommal megismételned. A gyógyulás ideje akár 6 hónap is lehet!  Kontrollra mindenképpen vissza kell jönnöd 1-2 hónap után, hogy lássuk, hogyan gyógyul a piercing és, hogy körülbelül meddig kell majd kezelned a piercinget illetve, hogy mikor cserélheted az ékszert egy másikra.

Amire ügyelned kell:

– Az ékszer berakását követően legalább 1 hónapig, nem szabad strandra, termálfürdőre, szaunába, szoláriumba menni. Csak zuhanyozni szabad, áztatni tilos!

– Aktív testmozgás esetén érdemes egy gézlappal leragasztani, hogy felszívja az izzadtságot, illetve edzés után mindig tisztítsd át a piercinget. Por, kosz, szennyeződés ne érje az ékszert. Ha munkahelyeden nagy a por, ragtapaszozd le.

– Vigyázni kell, hogy ne rántsuk meg az ékszert, és ne hordjunk olyan ruhát, ami elnyomhatja.
A piercinget sose piszkáld! Csak akkor nyúlj hozzá, hogy ha kezeled. Ha sokat piszkálod attól begyulladhat a piercing.

– Vigyázz, hogy ne akadjon el benne semmi. Se ruha, se maszk vagy esetleg a hajad. Hajadat inkább felkötve hord, vagy használj hajcsatot.

– Az egyik tisztítás mindig fürdés után legyen, hogy ha esetleg sampon, vagy tusfürdő kerülne a szúráspontba, az ne maradjon benne.

– Amíg be nem gyógyul a piercing, ne aludj rajta. Ha ráfekszel, akkor a fejed nyomásától begyulladhat és sokkal nehezebben fog gyógyulni. Egyenes szárú ékszer esetén a piercing elferdülhet és ferdén fog rögzülni. Csak azután lehet a piercingen aludni, hogy ha már  rövidebb ékszerre kivan cserélve a piercing. Rövidebb ékszerre kb 2-3 hónap után lehet majd cserélni. Gyere vissza egy kontrollra 1-2 hónap után és meglátjuk mikor cserélhető már.

–  Gyulladás, vadhús, vagy bármi más esetén mindenképpen keress fel minket személyesen és nagyon szívesen segítünk megoldani a problémádat. Karika piercingek sajnos könnyebben begyulladhatnak. Ezzel számolni kell a piercing elkészítése előtt.