Tetoválás és piercing

Nyelv és Ínyfék piercingek kezelése

 Szájüregen belüli piercingek:

 

– Amire szükséged lesz a kezeléshez:

– Phlogosol,Corsodyl vagy Glycosept száj és torokfertőtlenítő szer.

– Kis műanyag pohárka, vagy egyéb, amiben az öblögetést el tudod végezni

– Erősebb fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer. (fontos, hogy gyulladáscsökkentő is legyen pl: Algofelx, Nurofen, Rubofen stb. 

A kezelés folyamata:

– Nagyon egyszerű, bármelyik szert is vásárolod meg a patikában, a tájékoztatójának megfelelően öblögetned kell vele. Minden étkezés után, reggel és este fogmosás alkalmával, tehát 4-5 alkalommal naponta. 2-3 hétig kell öblögetni.

 – Főleg nyelv, de ajak, vagy más szájüregen belüli piercingek esetén javasolt az első két-három napban, reggel és este egy-egy szem fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszert bevenni. Ez főként a nyelv piercingnél fontos, mivel a nyelv csupa izom, így a szúrást követő pár napban megdagad, begyullad, de ez természetes. Ezt a duzzanatot és a vele járó fájdalmat lehet csökkenteni a gyógyszerrel. Elég csak reggel és este bevenni. Semmiképpen se vegyünk be több gyógyszert, mint amennyit a tájékoztató megenged.

Amire ügyelned kell:

– Kerüld a dohányzást. A dohányzás lassítja a gyógyulást, és komplikációkhoz vezethet. A legjobb az ha a gyógyulás végéig nem dohányzol, de legalább az első 2-3 napot bírd ki, és ha rá is gyújtasz, öblögess a cigi után.

– Kerüld az erősen fűszeres, forró ételek, szénsavas üdítőitalok valamint a tejtermékek fogyasztását.

– A gyógyulás ideje alatt óvatosan egyél, ne rántsd meg az ékszered, ne akadjon bele a fogadba, vagy másik ékszeredbe. Kerüld az ékszerrel való játszadozást is a gyógyulás végéig.

– A csókolózást is mellőzd legalább az első 1-2 napban. Ne játssz a piercinggel, ne piszkáld. Az orális szex a gyógyulás végéig nem javasolt.