Tetoválás és piercing

Orrpiercingek kezelése

Orrpiercing kezelése: 

Amire szükséged lesz a kezeléshez:

Octenisept spray  (Fültisztító pálcikák) 

A kezelés folyamata:                                                             

Minden kezelés előtt jó alaposan moss kezet! A legfontosabb, hogy koszos kézzel sosem nyúlunk az ékszerhez!

– Először egy vizes fültisztítóval alaposan töröld át az ékszert illetve a szúráspontot, hogy szennyeződés,  illetve genny, vér ne legyen a piercing körül. Az ékszert kivenni tilos!

– Majd az Octenisept oldatot fültisztító segítségével (annak is vattapamacsát jól átitatva) alaposan körbetörölgetjük az ékszert, környékét és annak szárát, közvetlen ahol a bőrbe hatol.  Ezt ne töröld szárazra,  hagyd, hogy az oldatot beszívja a bőröd.

– Ezt a folyamatot kell napi 2-3 alkalommal megismételned. A gyógyulás ideje 3-6 hónap is lehet!  Septum piercing gyógyulási ideje maximum 1-2 hónap. Kontrollra mindenképpen vissza kell jönnöd 1-2 hónap után, hogy lássuk, hogyan gyógyul a piercing és, hogy körülbelül meddig kell kezelned a piercinget illetve, hogy mikor cserélheted az ékszert egy másikra. 

Amire ügyelned kell:

– Az ékszer berakását követően legalább 1 hónapig, nem szabad strandra, termálfürdőre, szaunába, szoláriumba menni. Csak zuhanyozni szabad, áztatni tilos!

– Edzés után mindig tisztítsd át a piercinget. Por, kosz, szennyeződés ne érje az ékszert. Ha munkahelyeden nagy a por akkor ragtapaszozd le.

– Vigyázni kell, hogy ne rántsuk meg az ékszert. A piercinget sose piszkáld! Csak akkor nyúlj hozzá, hogy ha kezeled. Ha sokat piszkálod attól begyulladhat a piercing.

– Vigyázz, hogy ne akadjon el benne semmi. Se ruha, se maszk vagy esetleg a hajad.  Hajadat inkább felkötve hord, vagy használj hajcsatot. 

– Az egyik tisztítás mindig fürdés után legyen, hogy ha esetleg sampon, vagy tusfürdő kerülne a szúráspontba, az ne maradjon benne.

– Amíg be nem gyógyul a piercing, ne aludj rajta. Ha ráfekszel, akkor a fejed  nyomásától  begyulladhat és sokkal  nehezebben fog gyógyulni. Egyenes szárú ékszer esetén a piercing elferdülhet és ferdén fog rögzülni. Csak azután lehet a piercingen aludni, hogy ha már  rövidebb ékszerre kivan cserélve a piercing.

–  Gyulladás, vadhús, vagy bármi más esetén mindenképpen keress fel minket személyesen és nagyon szívesen segítünk megoldani a problémádat. Karika piercingek sajnos könnyebben begyulladhatnak. Ezzel számolni kell a piercing elkészítése előtt.